Wereldwijd kun je met een creditcards van mastercard of visa bij betaalautomaten betalen. Beide merken worden op de meeste plaatsen geaccepteerd. Je kunt beide merken meenemen op reis, dat is super verstandig. Contant geld kun je ook met beide merken op vele plaatsen over de hele wereld betalen en contant betalen als je dat nodig acht.

Bij een heleboel automaten op de kantoren van banken kan contant geld worden verstrekt via de balie. Zowel de Mastercard als de Visa card zijn extra veilig bij het online betalen. Te denken aan de optionele digitale handtekening. Met je Rabo scanner en pincode moet je nog even zetten zodat alleen jij kan betalen met je creditcard.

De benaming van de handtekening van deze digitale kaarten is het enige verschil die ze hebben. Op zo een manier kun jij alleen betalen met je creditcard door je Rabo scanner en pincode te toetsen.

Verschillen per creditcard maatschappij

Nu is het zo dat steeds meer winkels werken met die Mastercard ID check en Visa Secure. Zoals eerder is aangegeven zijn er dus weinig verschillen tussen de maatschappijen van deze kaarten. Deze verschillen zijn in de praktijk weinig te merken.

Een van de derde creditcard merken is de American Express (AMEX) die verschilt wel aanzienlijk van de Visa en Mastercard die je zeker kent. Over het algemeen richt deze maatschappij zich op punten sparen en de service die heel erg hoogwaardig is. De kaarten van AMEX zijn ook iets duurder, en de acceptatie is iets minder.

Creditcards van Visa en Mastercard

Visa en Mastercard zijn geen uitgevers zelf van de creditcards. Dat is een van de belangrijke zaken die je moet weten. Banken en financiële instellingen zijn namelijk de uitgever van Creditcards. Zij bepalen dan het tarief van de creditcard de limiet van geldigheid en hoe hoog de rente uiteindelijk zal zijn. Soms komen er ook verzekeringen bij kijken.

Het is goed om te weten wat een creditcard maatschappij doet voordat jij je registreert bij Visa en Mastercard. Alle werkzaamheden rond deze maatschappijen is dat ze transacties verwerken en goedkeuren tussen alle banken, klanten en winkeliers. Hiernaast zorgen ze ook voor een veilig betaalsysteem, bijvoorbeeld door betalingen te controleren die te maken zouden hebben met fraude.

Wereldwijde acceptatie van Visa en Mastercard

De twee kaarten Visa en Mastercard zijn wereldwijd geaccepteerd, zowel online als bij winkeliers. In het begin had visa een hele kleine voorsprong op dit gebied. Maar dat is nu niet meer zo. Voor het gemakkelijk betalen zijn de Mastercard en Visa card heel erg goed. Deze worden over het algemeen getypeerd als dezelfde beter dan de American Express en Maestro.

Gemiddelde jaarlijkse bijdrage van creditcards

De gemiddelde jaarlijkse bijdrage van een Visa card ligt iets hogers dan bij de Mastercard. Bij beide van de kaarten bestaat de mogelijkheid om een creditcard aan te vragen. Deze komt dan met een hele lage of hoog limiet van besteding.

Dit varieert van maand tot maand van 1000 tot 10.000 euro. De vier verschillende formules die de visa kaart biedt zijn afhankelijk van jouw budget en gewenste extra’s die je gekozen heb. Je moet dus de juiste en geschikte optie kiezen. Wil je dan een visa kaart aanvragen? Dan moet je aan enkele voorwaarden voldoen die je online kunt vinden.