Aanvullende Reisverzekeringen van de meeste creditcards hebben vaak een ‘gratis´ medische verzekering.Als u uw buitenlandse reis betaald met uw creditcard, dan bent u vaak in het buitenland verzekerd van een medische verzekering.

Deze verzekering dekt in veel gevallen de meeste medische noodzakelijkheden op de plaats van bestemming waar uw ziek bent geworden.

In de meeste gevallen vindt er een vergoeding plaats bij:

  • Medische noodgevallen en repatriëring
  • Annuleren of afbreken van de reis door ziekte van u of uw familieleden
  • Tandheelkundige noodbehandelingen


Medische noodgevallen

Bij medische noodgevallen worden onvoorziene kosten vergoed zoals verzending van medicijnen en/ of hulpmiddelen welke in het land van bestemming niet verkrijgbaar zijn. Echter de kosten van de medicijnen zelf worden vaak niet vergoed. Check en vergelijk de onderlinge verschillen van de Medische verzekering van creditcards.

Repatriëring

Mochten u of uw reisgenoten onverhoopt overlijden tijdens uw reis, dan worden de kosten van het vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland vergoed tegen de kostprijs. (Voorwaarden van de verschillende creditcardaanbieders verschillen onderling, check daarom altijd de voorwaarden van de Medische verzekering van uw creditcard.)

Annuleren of afbreken reis

Als u door een ongeval of sterfgeval onverhoopt uw vakantie moet afbreken of annuleren, dan worden deze kosten onder voorwaarden vergoed. Check deze voorwaarden bij uw creditcard aanbieder.

Tandheelkundige noodbehandelingen

Kosten welke gemaakt worden naar aanleiding van een ongeval welke niet kunnen wachten totdat u terug bent in uw vaderland, worden onder bepaalde voorwaarden vergoed.

Voor veel verzekeringen gekoppeld aan uw creditcard, geldt dat u alleen aanspraak kunt maken op de verzekering als u de reis betaald heeft met uw creditcard. Ook bij de Medische verzekering gekoppeld aan een creditcard geldt doorgaans deze regel. Sommige creditcardaanbieders geven echter ook een dekking als de reis betaald is met een zichtrekening van de creditcard.

De voorwaarden van de Medische verzekering van uw creditcard kunnen onderling sterk verschillen.

Lees daarom altijd eerst goed de algemene voorwaarden, voordat u een keuze voor een creditcard maakt.