Als u in het binnen of buitenland spoedeisende juridische vragen heeft, dan is het zeer belangrijk dat u snel en vakkundige ondersteuning krijgt. Met een juridische (reis)bijstand verzekering gekoppeld aan uw creditcard kunt u op deze kennis 24 uur per dag 7 dagen in de week een beroep doen.

Vaak valt de juridische bijstand onder de reisverzekering. Checkt u goed de voorwaarden van de verschillende creditcardaanbieders op het gebied van deze juridische ondersteuning.

Juridische bijstand nodig bij enkele situaties

Heeft u een tegenvallende reisbestemming, bent u aangehouden na een verkeersovertreding of ongeval, in dit soort gevallen kunt u contact opnemen met de servicelijn van de juridische bijstandsverzekering en zullen zij u ter zijde staan. En indien nodig wordt u ter plaatse een advocaat toegewezen.

Nogmaals, checkt u voordat u een creditcard aanschaft de voorwaarden van de juridische bijstandsverzekering. Deze kunnen in voorwaarden onderling sterk verschillen.

Bewaart u ook alle aankoopbewijzen, facturen, bonnen etc. van al uw gemaakte kosten met betrekking tot de bijstand welke u kunt verhalen op de creditcardmaatschappij. U heeft deze nodig bij het indienen van uw claim.

Reisassistentie

Volgende zaken kunnen onder de dekking van een juridische (reis) bijstand vallen:

  • Bijstand met het inhuren van een advocaat en/ of tolk.
  • Voorschot op eventuele tolk- of advocaten honaria (wegens arrestatie, of bedreiging tot arrestatie).
  • Borgtocht vooruit betalen.
  • Vergoeding juridische kosten (tot een maximum vermeldt in de voorwaarden) om een civiele rechtszaak aan te spannen voor het verhalen van kosten aan een ander welke u lichamelijk letsel, een medische aandoening of de dood heeft aangebracht tijdens uw reis.
  • Assistentie bij het terugvinden en bezorgen van uw zoekgeraakte bagage.
  • Geldig voorschot wordt verstrekt indien uw creditcard is gestolen of is kwijtgeraakt en uw geen andere betalingsmiddelen voor handen heeft.
  • Hulp bij het verkrijgen van vervangende reisdocumentatie.
  • Hulp bij verwijzing naar een ziekenhuis, arts, ambulance, verpleegkundige, tandarts, etc.
  • Zoekgeraakte of gestolen medicijnen welke moeten worden vervangen.

Juridische bijstand krijgt u vaak alleen bij de wat duurdere creditcards.