Flying Blue American Express Silver Credit card

Bestedings limiet

Geen vooraf vastgesteld bestedingslimiet

Aankoopverzekering

90 dagen

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t.

Kosten geldopname

3,5%

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2,3%

Jaarlijkse bijdrage

€ 75,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Op deze pagina meer informatie over deze kaart & alternatieve

Flying Blue is voor zij die vaak vliegen met de KLM en Air france. Het flying blue programma kun je verdelen in vier verschillende levels. Deze zijn de basis level of explorer, de elite level of silver, de elite plus in goud en platinum. Vlieg je vaak met deze airlines dan krijg je punten, deze punten worden experience points genoemd. Voor het toekennen van experience points wordt gekeken naar de reisklasse en de afstand van de bestemming. Er wordt gekeken naar de regio, waarbij je kunt genieten van de diensten van een business class of first class ticket. Award miles kunnen worden verdiend bij het maken van een vlucht.

Deze kaart in het kort

netto inkomen€1.654,- per maand
leeftijd18 jaar
bkr-toetsJa
identiteitgeldig identiteitsbewijs (NL) of vergunning voor onbepaalde tijd
af te sluitenlevertijd: 10 dagen
downloadalg. voorwaarden 

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 creditcards

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een debitcard

Voor wie is de Flying Blue American Express Silver Card geschikt?

Ook krijg je punten als je bij verschillende partners zoals een hotel of autoverhuurbedrijf boekt. Met de flying blue american express creditcards krijg je dus elke keer meer award miles als je op reis gaat. Award miles kunnen worden gebruikt voor het krijgen van kortingen, upgrades en donaties. Award miles kunnen ook worden verdiend door het gebruiken van de diensten van de andere partners van flying blue. Natuurlijk hangt dit ook af van je level. Elke level geeft je een aantal voordelen waarvan je kunt profiteren, hoe hoger de level hoe meer je kunt genieten van de voordelen, bijvoorbeeld het krijgen van upgrades op nationale vluchten. Deze kaart is daarom goed te gebruiken door ondernemers en zakenlui die vaak op (zaken)reis gaan. 

American Express silver card

Flying blue is het frequent flyer programma van KLM. Voor iedere vlucht aan boord van KLM, Air France of een van de airline partners ontvangt  je miles van flying blue. Met je american express silver card spaar je niet alleen miles door te vliegen, maar je kunt het ook gebruiken voor je dagelijkse kosten. Met de silver card spaar je 0,8 mile per euro. Bij uitgaven rechtstreeks bij KLM, Air France of Hertz is dit nog meer. Deze miles kun je besteden aan vliegtickets, upgrades, loungetoegang of producten en diensten bij desbetreffende partners. Miles kun je ook delen met een extra kaarthouder. Zo kun je  samen sneller sparen voor een reward ticket. De extra kaarthouder kan kosteloos miles laten overschrijven naar de hoofdkaarthouder en omgekeerd.

 

Binnen het flying blue programma spaar je met iedere vlucht ook experience points. Deze tellen mee voor het bepalen van je deelnemersniveau binnen het flying blue programma. Bij de american express silver card ontvang je ieder jaar 15 experience points zonder dat je daarvoor hoeft te vliegen. Dit helpt om je niveau te behouden of om eerder een upgrade te krijgen. Met de silver card beschikken ook je partner en kinderen over een wereldwijde verzekering bij reisongevallen. Voorwaarde is dat de reis of het verblijf is betaald met de express silver card. De reisongemakkenverzekering vergoedt ook de noodzakelijke bijkomende kosten die veroorzaakt zijn door vertraging van bagage of van een vlucht.

Flying Blue American Express Silver Card debitcard of creditcard?

Een extra kaart is een kaart die de hoofdkaarthouder naast zijn eigen kaart kan aanvragen. Dit kan zijn voor je familielid, je partner of je kinderen. Zij profiteren dan ook van de service van de american express creditcard. Er is geen vaste bestedingslimiet op de kaart. Je bouwt je eigen bestedingsruimte op. Bij american express betaal je iedere maand het volledig openstaande bedrag, omdat het een creditcard is.

BKR toetsing nodig voor Flying Blue American Express Silver Card?

Voor de Flying Blue American Express Silver Card is een BKR toetsing vereist. Een BKR toetsing is nodig omdat de aanvrager moet kunnen bewijzen dat hij het kan terugbetalen.

Hoe Flying Blue American Express Silver Card opzeggen?

De Flying Blue American Express Silver Card kun je telefonisch opzeggen of online via je  account. Samen met iemand van de ledenservice wordt er een besluit gemaakt wat je kunt doen met je gespaarde membership rewards.

Hoe kan ik inloggen bij mijn Flying Blue American Express Silver Card?

Inloggen voor je Flying Blue American Express Silver Card kan online op je persoonlijke creditcard account.

Hoe Flying Blue American Express Silver Card aanvragen?

De Flying Blue American Express Silver Card kun je eenvoudig online aanvragen. Als de aanvraag is goedgekeurd dan heb je de kaart binnen 10 werkdagen thuis. Activeer de kaart online of telefonisch.

Krijg ik een welkomst cadeau?

Lees meer op de website over een welkomst cadeau voor de Flying Blue American Express Silver Card.

Flying Blue American Express Silver

Bestedings limiet

Geen vooraf vastgesteld bestedingslimiet

Aankoopverzekering

90 dagen

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t.

Kosten geldopname

3,5%

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2,3%

Jaarlijkse bijdrage

€ 75,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.