Sparen met je creditcard kan. Per betaling kun je punten sparen met je creditcard. En de punten kunnen later besteed worden voor leuke geschenkjes, producten, overnachtingen in een hotel of zelfs vliegtickets. In dit geval heten de punten niet gewoon punten, maar miles.

Er liggen grote verschillen in de spaar creditcards. Met de ene kun je veel sneller sparen en met de andere iets minder snel. Alhoewel jouw bestedingsdoelen meestal verschillend zijn.

Sparen op creditcard

Degene die veel besteedt vind spaar creditcard altijd interessant. Een heel klein percentage van je aankoop ontvang je zeker terug. Mocht je weinig uitgeven, dan hoef je eigenlijk geen spaar creditcard aan te vragen.

Als je echt wilt besparen dan moet je kiezen voor een creditcard waarbij de jaarlijkse bijdrage meestal iets zinvoller is. In de meeste gevallen is het zo dat de meeste creditcard een bepaald bonus-systeem hanteren die erin resulteert profijt te zijn voor jou bij aankopen met je creditcard.

Welke creditcard om bonuspunten mee te sparen?

Het sparen van de bonuspunten hangt helemaal af van welke creditcard je gebruikt. Bij welke bank je aansluit die de kaar jou biedt. Dus het kiezen van een creditcard is het goed om je koopgedrag in de gaten te houden, want er gaat rente mee gepaard gaan tijdens het gebruik. Het is dus belangrijk om goed op te letten welke kaart je kiest. Er zijn ook wat kosten die komen bij kijken het moment je gaat betalen of pinnen als je je in het buitenland bevindt.

Bij het gebruiken van een creditcard met voordelen zoals bonuspunten en spaarpunten, zorg er dan voor dat je je kaart tot het maximale gebruikt zodat je alle punten ontvangt. De spaarpunten zijn vooral heel erg interessant voor degene die de creditcard veel besteedt. Zo ontvang je dan een bepaald percentage van je cashback kaarten terug. Mocht je weinig uitgeven dan heeft het niet echt veel zin om die kaart aan te schaffen. Op het moment dat je wilt besparen is het goed een creditcard met een hele lage jaarlijkse bijdrage te kiezen.

Nadelen van een creditcard gebruiken

Helaas heeft de creditcard niet alleen voordelen maar ook nadelen. Zo is het dus duidelijk dat je voor vertrek geen creditcard kan krijgen vanwege de hoge schulden. Het opnemen van cash geld met creditcard is vreselijk duur. Dit is een van de grootste nadelen. Doe dit liever in noodgevallen.

Vanwege de wisselkoers opslag van wel 3% die van het opgenomen bedrag berekend zal worden. Dit is dan nog niet meegenomen met de jaarlijkse kosten die zo een gemiddelde waarde van 10 euro hebben. Er zijn altijd andere alternatieven om aan een andere kaart te komen.

Minder onzekerheid met een creditcard

Kortom een creditcard neemt een stukje onzekerheid weg. Je weet dan voor jezelf dat je altijd ergens geld hebt staan. Om een bepaalde zekerheid te hebben om aankopen te doen die online staan. Deze twee voordelen maken de creditcard alleen maar leuker.

Een van de opties die er nog zijn voor het kiezen van een creditcard is de bung Travel Card. De jaarlijkse kosten van deze kaart bedragen maar 9,99 euro. Deze kaart biedt de mogelijkheid om nooit op rood te staan. Je kan vooraf geld op zetten en opnemen wanneer je zover bent in het land van je vakantie.