Vrijwel de belangrijkste reden voor het opzeggen van je creditcard, is om te voorkomen dat je met schulden opgescheept zit. Immers, met jouw creditcard kun je op krediet aankopen doen en achteraf terugbetalen. Echter, uit de ervaring van banken valt op te merken dat creditcard houders vaak genoeg het geleende krediet niet in staat zijn terug te betalen.

Banken zijn daarom ook veel strikter betreffende verstrekken van nieuwe creditcards, dan bij het verlengen van bestaande. Bovendien hebben creditcard houders zelf ook ingezien dat het best riskant is een creditcard te hebben. Want het is zo gebeurd dat je je uitgaven niet goed bijhoudt. En dan kijk je ineens tegen ongewenste schulden aan. Alhoewel het verkrijgen van een nieuwe creditcard moeilijk is, met de verscherpte regels van de banken, is het stopzetten toch wel eenvoudig.

Creditcard stopzetten! Hoe?

Gemakkelijk, overal en altijd geld ter beschikking met zo een creditcard op zak. De keerzijde is wanneer je niet goed oplet of vergeet wat je uitgaven waren. En geld kun je beter lichten bij de pinautomaat, waarbij je steeds nagaat wat ervan over is. In plaats van jezelf in de nesten te werken met schulden door ongecontroleerd uitgeven.

Daarom zijn vele mensen gestopt met hun creditcard en zetten mensen nog steeds hun creditcard stop. Je kunt dit doen middels een belletje naar de klantenservice van jouw creditcard dienstverlener of de bank. Het kan ook door zelf de creditcard doormidden te knippen en deze aangetekend in een opzegbrief op te sturen.

American Express, MasterCard of VISA opzeggen

Heb je een American Express creditcard dan kun je deze stopzetten per telefoon en per opzegbrief. Je kunt dus bellen naar het nummer van het kantoor van American Express in Nederland. Of, de tweede manier, de creditcard doormidden knippen en per opzegbrief versturen naar het adres in Nederland van American Express.

Met betrekking tot de MasterCard zul je contact moeten opnemen met International Card Services BV. Je kunt met hen bellen voor het opzeggen van de MasterCard. Of deze doormidden knippen en versturen met jouw opzegbrief en kopie van je paspoort naar International Card Services BV. Dezelfde regels gelden voor de VISA WorldCard, echter kun je deze kosteloos opzeggen na 1 jaar. Met een opzegtermijn van 2 maanden.

Opzeg kosten?

Meestal zijn er geen kosten verbonden aan het opzeggen van je creditcard. Is dit wel het geval, dan is het ook vermeld in de voorwaarden bij het aanvragen van de creditcard. Vaak genoeg is er wel een opzegtermijn van 1 tot 2 maanden. Voorts is het zo dat je een deel van het betaald bedrag voor de creditcard terugontvangt.

Verder moet je voldoen aan betalingen die je nog niet hebt gedaan. Je kunt deze schulden niet vermijden door de creditcard op te zeggen.

Alles overwegend biedt een creditcard je het gemak van overal en altijd kunnen betalen. Echter kun je zicht verliezen op je uitgaven en schulden creëren voor jezelf. Je kunt je creditcard op elk moment stopzetten. Neem wel eerst goed door welke voorwaarden gelden en indien je geen schulden hebt.