Jouw interesse, voor het hebben van een creditcard, is officieel gewekt. Bij familie en vrienden onder andere, heb je het gemak ervaren. Op buitenlandse trips, binnen Nederland zelf, online, in restaurant en zo kunnen we doorgaan. Op haast elke plek en vrijwel altijd kun je je creditcard tevoorschijn halen om te betalen. Nu is het tijd om een aanvraag te doen. Je hebt keuze uit verschillende aanbieders.

Er zijn creditcardmaatschappijen, banken en andere aanbieders van creditcards waaruit je kunt kiezen. In de meeste gevallen kun je je aanvraag online doen via hun websites. Je ontvangt dan per post en per email al het nodige om jouw nieuwe creditcard te gebruiken. Maar, hoe lang duurt het voordat je creditcard binnen is?

Aanvraag voorwaarden

Alvorens jouw aanvraag te kunnen doen voor een creditcard, moet je voldoen aan enkele eisen. Je moet tenminste de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben. Je moet woonachtig zijn in Nederland, een bepaald niveau aan salaris hebben en een BKR-registratie. Verder ook een mobiel telefoonnummer. Is dit alles in orde, dan kun je je aanvraag doen.

Mastercard en VISA

Eerdergenoemde voorwaarden gelden voor alle creditcardmaatschappijen. Betreffende de Master of VISA creditcards, kun je deze via diverse instanties aanvragen. Via ICS, kun je onder andere je aanvraag online doen en binnen 2 weken heb je je creditcard in handen.

Heb een bankrekening dan kun je ook via je bank een aanvraag doen. Via ING kun je ook creditcards aanvragen. Zij geven aan dat de aanvraag binnen 2 minuten geregeld kan zijn via hun website. Binnen 5 werkdagen kun je dan reeds beschikken over je creditcard.

Ook bij de ABN AMRO bank kun je aankloppen voor een creditcard. Via hun duurt het 5 tot 10 werkdagen voordat je je creditcard in handen hebt. De aanvraag kun je volledig online doen.

De Rabobank maakt het ook mogelijk creditcards aan te schaffen. Jouw aanvraag kun je eveneens online regelen via de Rabobank. Het duurt zo een 5 werkdagen voordat jouw creditcard bij jou aankomt.

American Express

De aanvraag voor een American Express creditcard is binnen 5 minuten gedaan. Echter duurt het zo een 5 tot 10 werkdagen eer je de creditcard in handen hebt.

Voort kun je creditcards ook met spoed aanvragen. Dit vermeld je in het bericht van de aanvraag. Tot dusver is gebleken dat American Express het snelst is met het leveren van creditcards die met spoed nodig zijn. Uiteindelijk wordt ook jouw BKR-registratie nagegaan. Alle kredietaanvragen van jou worden vastgelegd bij het Bureau Krediet Registratie. Hierbij gaat de creditcardmaatschappij na in hoeverre jij in staat bent een creditcard aanvraag aan te kunnen. Gelet op je loon en mogelijke leningen.

Tot besluit is het zeker handig om een creditcard te hebben. Je kunt veilig, gemakkelijk, snel en vrijwel overal ter wereld betalen ermee. En je kunt er ook contanten mee opnemen indien nodig. Verder geniet je ook nog voordelen, afhankelijk van welke creditcard je hebt. Ook studenten kunnen een creditcard aanvragen. Echter staat de bestedingslimiet voor de studenten wel vast op een bedrag.