Overstappen naar een andere bank kan, maar je creditcard meenemen dat kan niet. Als je je inschrijft bij een onafhankelijke bank dan heb je deze beperking niet. Elke bank creditcard is gekoppeld aan een betaalrekening bij de bank waar die aanvraag is gedaan.

Ben je van plan om over te stappen naar een andere bank? Dan is het dus best onmogelijk om die creditcard mee te nemen. De bekende onafhankelijke banken die er nu zijn; de Visa World Card, de Mastercard Classic, De Bijenkorf Card en de ANWB Visa Card.

Voordelen van een creditcard

Een creditcard is een geschikte optie voor een super vakantie. Het huren van een auto gaat hiermee ook heel erg gemakkelijk. Ben je aan het nadenken om dus bij een andere bank een creditcard aan te vragen, en weet je nog niet zo goed hoe jouw weg te vinden dan is het leven van dit artikel het wel waard. Consumenten die het gemak van betalen bij de hand willen hebben vragen heel graag een credit card aan.

Aanvragen nieuwe creditcard bij nieuwe bank

In de tijden van nu gaan banken iets voorzichtiger omgaan met aanvragen van cliënten. De banken willen vermijden dat mensen de aangevraagde kredieten kunnen terug betalen in deze tijden. Het is erg interessant om in deze moeilijke economische tijd een Visacard en Mastercard te hebben. Als je aankopen wilt doen is die credit card dus heel erg handig in gebruik.

De aanvraag kan bij de bank waar je betaalrekening hebt. Maar ook kan het bij een andere bank. Het moet dus wel duidelijk zijn dat je dan wel bij de overstap al jouw betaalrekeningen bij die andere bank hebt. Je zal dan in een vraaggesprek met de bank jouw aanvraag bespreken en beoordelen. Zo komt een overzicht van jouw leningen en inkomen ter spraken. Dit gaat schriftelijk bewezen moeten worden.

Prepaid creditcard als alternatief bij afwijzing

Het moment je je aansluit bij die andere bank en je creditcard afgewezen is geworden dan zou de prepaid creditcard een goed alternatief kunnen zijn die bij je past. In dit geval is een prepaid creditcard een leuke optie. Hiermee hoef je eigenlijk geen geldbedrag op je rekening te storten die je niet zou moeten gebruiken. Het gaat in dit geval niet om echte creditcard. De nieuwe bank zal dus daarom geen lastige vragen stellen.

Om het gesprek te vermijden is het ook goed de creditcard online aan te vragen op de website van de bank waar je naar toe zal overstappen. Op de website kun je dan een aanvraagformulier invullen met al je persoonlijke gegevens en de financiële toestand waarin je je bevindt.

Het voordeel hiervan is dat je snel en praktisch je kaart kan aanvragen. Mocht er nog meer informatie over jouw als cliënt nodig zijn, dan is het nadeel wel dat je toch heel even naar de plaatselijke bank gaat moeten.