Een BKR toetsing is een controle door de creditcardmaatschappij op de kredietwaardigheid van de aanvrager. Indien deze toetsing negatief uitvalt heeft u grote kans dat uw creditcard aanvraag wordt afgekeurd.

BKR Tiel

Het BKR in Tiel informeert aangesloten financiële organisaties over kredieten, die door consumenten zijn afgesloten bij banken en andere financiële instellingen. Deze informatie helpt de aangesloten organisaties om bij hun afweging of het verantwoord is een krediet te verstrekken. Zo helpt BKR krediet- en betalingsrisico´s te beperken en overkreditering en andere problematische schuldsituaties te voorkomen.

Alternatief bij BKR afkeur

Indien uw aanvraag op basis van een negatieve uitslag van de BKR toetsing wordt afgekeurd. Raden wij u aan om een debitcard of prepaid creditcard aan te vragen. Deze prepaid creditcards worden zonder BKR toetsing verstrekt. Omdat u bij deze creditcards niet rood kunt komen te staan is er geen krediet aanvraag nodig en heeft u de kaart snel in huis.

Tip: Niet alle bedrijven accepteren deze debitcards of prepaid creditcards als borg. Vraag dit als het kan eerst na wanneer u met dit soort cards een auto wilt huren of een hotelkamer of vliegvakantie gaat boeken.