Een creditcard biedt de houder heel veel gemak met betrekking tot het verrichten van betalingen. Hetzij online, offline of telefonisch. Belangrijk bij het verrichten van betalingen is de beveiligingscode van jouw creditcard. Voor diegene die niet bekend zijn met het gebruik van een creditcard, is het logisch dat zij de volgende vraag stellen. Wat is de beveiligingscode van mijn creditcard?

Voordat je antwoord krijgt op de vraag, is het ook goed om te weten dat er diverse aanbieders van credit cards zijn. Daarbij heb je keuze hebt uit diverse pakketten, afhankelijk van jouw behoeften. Bij de ene aanbieder geniet je bepaalde voordelen, terwijl je weer andere voordelen geniet bij de andere aanbieder. In ieder geval geven alle creditcard aanbieders hun creditcards uit met beveiligingscode.

Let er wel op dat de beveiligingscode niet op elke creditcard op dezelfde manier is aangegeven.

Wat is de beveiligingscode van je creditcard?

De beveiligingscode van je creditcard is een speciale reeks van getallen, aangegeven op je creditcard. Het doel van de beveiligingscode is om fraude te voorkomen. Je creditcard heb je om betalingen te kunnen verrichten. In dit verband ken jij alleen de beveiligingscode van jouw credit card. Security code credit card, is zeer gevoelige informatie welke alleen bestemd is voor jou, de houder van de credit card.

Diverse namen beveiligingscode

Er zijn verschillende typen creditcards. Vrijwel de meest bekende zijn de American Express, MasterCard en VISA creditcards. Deze hebben allemaal een beveiligingscode met als naam, de CVC-code. CVC staat voor Card Verification Code. De CVC-code wordt ook wel CVV, Card Verification Value, of CSC, Card Security Code, genoemd. Betekenen allemaal hetzelfde en hebben ook hetzelfde doel.

De CVC-code, zoals je aan de Engelse benaming kunt zien, dient ter verificatie bij het doen van betalingen. Om fraude te voorkomen, want immers alleen de creditcard houder kan de beveiligingscode doorspelen.

Hoe herken je de beveiligingscode?

Voor wat betreft de MasterCard en VISA card kun je de beveiligingscode of CVC code vinden aan de achterkant van de creditcard. De beveiligingscode of CVC code kun je herkennen aan de 3 cijfers, die naast de handtekening zijn aangegeven op de creditcard.

Ben je in het bezit van een American Express creditcard dan is de beveiligingscode aan de voorkant van de creditcard aangegeven. Bovendien bestaat de credit card security code of beveiligingscode uit 4 cijfers. Je kunt deze rechtsboven het creditcardnummer vinden.

Tenslotte heb je een creditcard om gemakkelijk betalingen te kunnen doen. Je kunt ermee in jouw eigen land betalingen verrichten en ook in het buitenland. Verder kun je er ook online, offline en telefonisch betalingen ermee doen. Bij het verrichten van betalingen is het uiteindelijk belangrijk dat je je bewust bent van de beveiligingscode of CVC-code.

Deze is namelijk belangrijk bij het verifiëren van jouw creditcard. Het is dus ook belangrijk dat je weet waar het staat aangegeven op jouw creditcard en dat deze informatie alleen voor jou, de creditcard houder, bestemd is. Het doel van de beveiligingscode is daarom ook het voorkomen van fraude.