Het belangrijkste aan een creditcard is dat je veilig kunt betalen en dat je niet met veel geld op zak hoeft rond te lopen. Bijna op elke plek ter wereld kun je betalen ermee en bijna altijd. En als je toch contanten nodig hebt, zijn er ook wereldwijd geldautomaten voor het opnemen van geld. Betalen met je creditcard en geld opnemen, zijn echter niet onbeperkt.

Je kunt niet oneindig blijven uitgeven middels je creditcard. Hetzelfde geldt ook voor het opnemen van contanten. Afhankelijk van de creditcardmaatschappij of bank met wie je het contract voor je creditcard hebt afgesloten, heb je te maken met een limiet. Dit is het bestedingslimiet welke door creditcard aanbieders wordt vastgesteld. Echter, werkt het bij allemaal zo?

Bestedingsruimte creditcard! Waarom?

Creditcardmaatschappijen en banken hebben bestedingslimieten voor de verschillende creditcards die zij uitgeven. Het doel hiervan is om zichzelf te beschermen maar ook de houders van de kaarten. Het voorkomt dat houders te veel uitgeven en het niet terug kunnen betalen. Bovendien wordt naar je inkomen en leningen staat gekeken, welke creditcard geschikt is voor je.

Belangrijk hierbij om te weten is dat American Express geen bestedingslimiet hanteert voor zijn creditcards. American Express gaat bij eenieder na wat het inkomen is. Verder wordt ook gekeken naar jouw persoonlijk profiel en jou hoe je geld uitgeeft. De reden hiervoor is dat je aan het eind van de maand in staat moet zijn, het uitgegeven bedrag in 1 keer terug te betalen. American Express kent geen gespreid betalen.

Meer geld nodig?

Het kan zijn dat je vanwege onvoorziene omstandigheden meer geld nodig hebt. Je wilt dus je creditcard limiet verhogen. Dit kun je bij de meeste creditcardmaatschappijen of banken online aanvragen. De instelling gaat opnieuw na in hoeverre je de verhoogde limiet aankan, betreffende terugbetalen. Bij het BKR, Bureau Krediet Registratie, wordt nagegaan indien je leningen hebt afgesloten in de tussentijd.

Limiet verhogen van de creditcard heeft ook een grens. Bij de meeste creditcard uitgevers is er een interval waaruit je kunt kiezen, betreffende de limiet van de creditcard. Heb je gekozen dan gaat men dus jouw inkomen na en via het BKR indien je leningen hebt. Is de beoordeling goedgekeurd dan wordt de limiet van je creditcard verhoogd. Het kan ook zijn dat je limiet verlaagd wordt, doordat de creditcardmaatschappij stuit op nieuwe informatie over jou.

Minder geld nodig

Het kan ook zijn dat je met minder geld de maand rondkomt dan de bestedingslimiet van je creditcard toestaat. In dit geval wil je de limiet verlagen. Creditcard aanbieders maken dit ook mogelijk voor hun klanten. Echter is er een vast limiet verbonden aan studentenrekeningen en studenten creditcards. Deze worden niet verder verlaagd.

Voordat je een aanvraag doet voor verhoging van de bestedingslimiet van je creditcard, is het cruciaal na te gaan als het echt nodig is. Ga ook voor jezelf na indien je extra geld terug kunt betalen aan de creditcardmaatschappij of bank. Zelf Bestedingslimiet creditcard berekenen? Je kunt het zelf doen. Uiteindelijk word je ook geadviseerd door de uitgever van de creditcard welke mogelijkheden het best voor jou zijn.