Een aankoopverzekering heb je bij vrijwel de meeste of alle creditcards. Aankopen die je met je creditcard hebt gedaan worden allemaal hierdoor gedekt. In gevallen van diefstal, beschadiging of verlies. Nu is het ook zo dat niet iedere aankoop hetzelfde is. Er wordt een vergoeding aangeboden door de aankoopverzekering voor alle spullen die je met je creditcard hebt betaald.

Alle aankopen die je gedaan hebt komen te staan op de rekeningafschrift van jouw kaart. De hoogte van de vergoeding wordt meestal gelimiteerd tot een bepaald bedrag per jaar. Meestal per gebeurtenis.

Hoogte vergoedingsbedrag aankoopverzekering creditcard

De vergoedingsbedragen die opgesteld zijn hebben voor bepaalde zaken een maximum. Het ligt een stuk lager bij bijvoorbeeld telefoons en sieraden. In de polisvoorwaarden kun je de hoogte van de vergoeding verder lezen. In de voorwaarden staat ook dat er een bepaalde eigen risico geldt per gebeurtenis voor de aankoopverzekering. Deze wordt altijd eerst afgetrokken van het bedrag dat vergoed moet worden. En jouw eigen risico bedrag ligt op 25 of 50 euro. Dit is afhankelijk van de aankoopverzekering.

De duur en hoe lang de aankopen verzekerd zijn hangt meestal al van jouw creditcard en de voorwaarden die daarbij horen. De dekking is standaard en is meestal 180 dagen aaneengesloten. De creditcards die iets duurder zijn heb je een aankoopverzekering van 356 dagen. Op de dag van de aankoop gaat de aankoopverzekering in.

Anwb creditcard aankoopverzekering

Elke ANWB Visa Card, Mastercard en Visa Gold card hebben automatisch een Aankoopverzekering. Al je aankopen zijn minimaal 180 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging. Wil je een claim indienen? Dan is het raadzaam contact op te nemen met de ANWB Creditcard Servicedesk.

Dan zal er gecontroleerd worden als je in aanmerking komt voor de Aankoopverzekering. Je krijgt een schadeformulier met de polisvoorwaarden opgestuurd. Vul die in en stuur het terug naar de verzekeringsmaatschappij van de ANWB. Binnen 20 werkdagen ontvang je een reactie hierop. Bij elke gebeurtenis geldt een eigen risico van 25 euro. Het is dus belangrijk de algemene voorwaarden door te nemen.

Aankoopverzekering creditcard Rabobank

Als je je in de Safari in Zuid- Afrika bevindt en je splinter nieuwe camera of iets dergelijks is gestolen dan is het aanvragen van een creditcard bij de Rabobank goed om aan te vragen om dit soort aankopen te verzekeren. Mocht je je schade willen melden? Dan kun je contact opnemen met de Chubb European Group Limited. Je schade wordt dan gemeld bij de Rabobank.

Zorg ervoor dat je de bonnetjes of een rekeningafschrift van je creditcard bij je hebt om die te laten zien. Bij de Rabobank zijn er drie standaard verzekeringen; Aankoopverzekering, Vluchtvertragingsverzekering en de bagageverzekering.